Koningsdag

Het Feestcomité Ammerstol is al tientallen jaren de organisatie van de feesten op Koninginnedag. Jaarlijks wordt er een dagvullend programma gepresenteerd waar jong en oud aan deel kunnen nemen.

Het unieke aan de organisatie is dat veel verenigingen helpen met de diverse onderdelen binnen het programma. Als tegenprestatie delen deze verenigingen mee in de winst.

Programma Koningsdag 2019

08:45 uur Optocht

Gelukkig heeft de optocht de laatste jaren weer meer deelnemers dan enige jaren terug dus we houden deze jarenlange traditie in ere. Ook dit jaar weer prijzen voor de mooiste uitdossingen in diverse categorieën. Muziekvereniging Excelsior ’64 zal op diverse plaatsen in het dorp voor de muzikale omlijsting zorgen. Natuurlijk is één van die plaatsen “de Amerhof” waar een kort optreden gegeven zal worden. Ook de gratis snoepzak voor de kinderen ontbreekt niet bij terugkeer op het Kerkplein.

De route van de optocht ziet er als volgt uit:

Start Kerkplein, rechtsaf Achterweg op en dan via de vernieuwde Europalaan naar de Visserijstraat en de Sportlaan. Aan het einde van de Sportlaan rechtsaf de Capellelaan op. Bij de Mandenmakerstraat rechtsaf en via de Hoepmakerstraat arriveren we bij “de Amerhof”. Hier stoppen we even voor een kleine muzikale aubade. Hierna gaan we verder richting den Hoeff en het laatste deel gaat via de Achterweg waarna we weer eindigen op het Kerkplein.

09:30 uur tot 12:30 uur Kinderkermis

Altijd een succes bij de kleinere bezoekers. We hebben weer leuke spelletjes uitgezocht die allemaal op één kaart staan en slechts € 3 kost. En natuurlijk zijn we als comité weer blij dat de kramen weer bemand worden door verschillende verenigingen uit Ammers.

Dit jaar kunnen de onderstaande spelletjes gespeeld worden:

 • Enveloppen trekken
 • Bakkersspel
 • Bibberspiraal racewagen
 • Draak brandweerspel
 • Ezeltje prik
 • Bananen vangen

Nieuw dit jaar: Spelletjes voor de ouderen!

Naast de schiettent, waar natuurlijk ook dit jaar weer voor de Arie de Bruijn trofee gestreden zal worden, hebben we meer spellen voor de oudere bezoekers opgesteld.  We hebben ook aan deze nieuwe uitdagingen een wedstrijd verbonden want we gaan vanaf dit jaar de volgende competities invoeren:

 • Open Ammers kampioenschap Peperkoek slaan
 • Open Ammers kampioenschap Spijkerbroek hangen.

We stellen voor beide competities leuke prijzen beschikbaar.

10:00 uur Biljartwedstrijd H. Zanenhuis

Ook de biljarters van de IJsclub is het vorig jaar niet gelukt om de thuisspelende ploeg van het H. Zanen te verslaan dus de beker bleef aan de Ds. Hugenholtzstraat.

Dit jaar is er natuurlijk weer een nieuwe uitdager en dit keer gaan de Biljarters van het Ammerse Veerpontje de “Af en toe” proberen om de beker mee te nemen.

We proberen elk jaar een jubilerende vereniging te vragen om te biljarten en vorig jaar hadden we meerdere mogelijkheden. Er is toen gekozen voor de ijsclub omdat zij het 125 jarig jubileum hadden. Wel is toen aan het Voetveer beloofd dat zij dit jaar aan de beurt zouden zijn vanwege het 10-jarig jubileum. Dat het Voetveer “Af en Toe” van toegevoegde waarde voor Ammers is blijkt wel uit de vele mensen die jaarlijks worden overgezet naar Groot Ammers of weer terug.

Gehele dag Kingsday Classic (Oldtimertour)

Opnieuw rijden vele oldtimers op Koningsdag door de Krimpenerwaard en doen menige ook Ammerstol aan. De eerste auto’s worden rond 10 uur verwacht maar de gehele dag zal het een komen en gaan zijn van mooie exemplaren. De auto’s worden opgesteld aan de oostzijde van de Capellelaan en op de parkeerplaats bij de Kerk. Ook dit jaar is er weer een fotowedstrijd. Alle informatie over dit evenement vind je op de Facebook pagina en de website van de organisatie. (www.kingsdayclassic.nl)

Hoelaat ??? Johnny & the Gangsters of Love

Wat een sensatie vorig jaar: het verrassende optreden van Johnny & Te Gangsters of Love. Kort maar krachtig en voor herhaling vatbaar. En dat gaat gebeuren want de organisatie van de Kingsday Classic heeft ze weer geboekt om de deelnemende plaatsen aan de Kingsday Classic te bedanken. Wij kijken er weer naar uit maar kunnen helaas niet zeggen hoe laat ze Ammerstol zullen aan doen. Hou onze Facebook pagina in de gaten. We proberen zodra we iets weten om dit op Facebook te zetten want dit moet je gezien en gehoord hebben.

10:30 uur Zeskamp

Een speciale editie dit jaar want zoals u aan het begin van dit boekje al heeft kunnen lezen gaan we een strand maken op het Kerkplein. Dit strand zal ook deel uitmaken van de zeskamp.

Deelname vanaf 8 tot 100 jaar, samenstelling groep maakt niet uit, klasgenoten, familie, straatteam, sportteam, alles is goed. Groepen van 7 tot 9 personen. Opgeven bij Ben de Lange, Mandenmakerstraat 13 of ’s avonds telefonisch 353472

De volgende spelonderdelen maken deel uit van de zeskamp:

 • Mega Jungle glijbaan race
 • Mega Castle Running race
 • Parcoursrace
 • Beachvolleybal
 • Bananen vangen
 • Evenwichthelmrace
12:00 uur Lunchconcert

We barsten van het muzikale talent in Ammers: soms zijn ze wat jonger en soms wat ouder, maar wat ze gemeen hebben is de passie waarmee ze op het podium staan. En wat ook belangrijk is: ze maken er een feestje van. Dus ook dit jaar weer volop Ammerse gezelligheid tijdens de lunch met:

De Zingende Zalmvissers en de Ammerse Streetband

13:30 uur Beachvolleybal

We kregen al geruime tijd verzoeken maar we zagen eerlijk gezegd ertegenop om 20 kuub zand aan te brengen, maar om ook weer op te ruimen.Door middel van de medewerking van Aannemersbedrijf A. Molenaar en Molenaar Zand en Grond uit Bergambacht, die zorgen voor het zand en het transport ervan enhet aanbod van Snoek Hoveniers uit Ammerstol dat we gebruik mogen maken van hun professionele materialen, heeft ervoor gezorgd dat we het dit jaar weer gaan doen.

Het Beachvolleybal is bestemd voor iedereen vanaf de leeftijd van 16 jaar dus maak een team van 3 personen en geef je op bij Ben de Lange Mandemakerstraat 13 of bel in de avonduren 353472. Mailen kan ook: ben@feestcomite.nl

 

16:00 uur Muzikale finale

Three O four

Ons Hoofd Entertainment had ze weer een aantal keren zien optreden en was razend enthousiast geworden, hij vond ze beter dan ooit. Dus ondanks het feit dat ze een aantal jaren geleden al twee keer in Ammers zijn geweest hebben we ze voor dit jaar teruggevraagd. Ze gaan er weer een feestje van maken met een zeer gevarieerd repertoire. En nog even de tip van ons Hoofd Entertainment: luister goed naar het winnende songfestival nummer Euphoria van de Zweedse Loreen want zangeres Sarina zingt dit nummer zo weergaloos goed dat je er kippenvel van krijgt. Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website want daar staat al een klein voorproefje.

Het Feestcomité hoopt natuurlijk dat er in het geboden programma voor elk wat wils zit, en dat  Koningsdag weer op z’n ‘Ammers’ gevierd gaat worden.