Wij verzoeken de bewoners en omwonenden van het Kerkplein hun auto’s vanaf
Vrijdag 26 april 17:00 uur niet meer op het Kerkplein te parkeren.
Dit in verband met de voorbereidingen en opbouw voor Koningsdag.
Het Feestcomité dankt u alvast voor uw medewerking

Programma Koningsdag 2024

08:45 uur Welkom op het Kerkplein

Muziekvereniging Excelsior ‘64 opent deze Koningsdag met muzikale klanken ter verwelkoming van alle deelnemers en toeschouwers aan de optocht. 

09:00 uur Optocht

 Traditioneel beginnen we weer met de optocht door het dorp. We zien dat het aantal deelnemers de laatste jaren groeit en we hopen dat de stoet dit jaar net weer iets langer wordt als vorig jaar. Wagens zijn dit jaar natuurlijk ook weer welkom.

Ook dit jaar zorgt de samenwerking tussen Muziekvereniging Excelsior ’64 en hun Perkouwse zustervereniging D.H.T.S.G er weer voor dat er een drumband voorop de optocht gaat lopen.

De route van de optocht ziet er volgt uit:

Start Kerkplein, rechtsaf Achterweg op en dan via de Europalaan naar de Visserijstraat en de Sportlaan. Aan het einde van de Sportlaan rechtsaf de Capellelaan op. Bij de Mandenmakerstraat rechtsaf en via de Hoepmakerstraat arriveren we bij “de Amerhof”. Hier stoppen we even voor een kleine muzikale aubade. Het laatste gedeelte gaat via den Hoeff en de Achterweg waarna we weer eindigen op het Kerkplein.

Bij terugkeer op het Kerkplein worden we weer verwelkomt door Muziekvereniging Excelsior ’64 en is er voor alle kinderen een gratis snoepzak. Natuurlijk hebben we weer mooie prijzen voor diverse optocht categorieën te verdelen.

Het Feestcomité sluit op voorhand alle aansprakelijkheid uit voor schade als gevolg van deelname aan de kermisspelen, de zeskamp, de zandspelen of het gebruik van de attracties

 

09:30 uur tot 12:30 uur Kinderkermis

Zoals al sinds mensenheugenis het geval is worden de kramen bemand door diverse “Ammerse” verenigingen of instanties.

Dit jaar staan de volgende spelletjes opgesteld in de kramen:

Envelop trekken

Eendjes vissen

Bibber spiraal spons

Doel schieten

Kikker mania

Jungle koppen gooien

Alle spelletjes kunnen gespeeld worden met de speciale spelkaart die verkrijgbaar is bij de muntenverkoop voor € 4,-

Naast de kinderspelen zijn de schiettent en een springkussen natuurlijk ook weer aanwezig.

10:00 uur Biljartwedstrijd H. Zanen-huis

Ook in 2023 bleef de biljartbeker in het H. Zanenhuis. Het lukte het tweede team van het 40+ voetbalelftal niet om de thuisploeg te verslaan.

Biljartvereniging de Musketier zal dit keer de uitdager zijn en gaan proberen om de beker mee te nemen naar hun thuisbasis “het Gebouw”

Wil jij het met je vereniging een keer opnemen tegen het team van het H. Zanenhuis? Stuur dan een mail naar info@feestcomite.nl

10:30 uur Zeskamp

De afgelopen jaren is dit geen discussiepunt meer binnen ons comité. Waar we jaren geleden bijna moesten bedelen om teams, hebben we daar de laatste jaren gelukkig geen last meer van want ze staan al vroeg te trappelen om mee te doen.

Ons Hoofd Sport en Spel heeft bij onze vaste leverancier weer een aantal spectaculaire spellen gehuurd, waarin behendigheid, samenwerken en doorzettingsvermogen een belangrijke rol spelen.

Opgeven voor de zeskamp kan bij Ben, Mandenmakerstraat 13 of 06-11659815, teams vanaf 8 jaar en minimaal 6 personen, graag opgeven voor 24 april

Wist u dat wij een uitgebreid assortiment broodjes verkopen op Koningsdag?
Wat te denken van een overheerlijk broodje met verse zalm of een broodje met onze
wereldberoemde gehaktbal. Of toch maar een broodje worst, ook lekker.
Wilt u het eenvoudig houden met een broodje kaas, dan kan dat ook. En speciaal voor de
kinderen: een broodje chocopasta. Nog wat te drinken erbij?  We hebben een uitgebreid assortiment met zowel alcoholische als niet alcoholische drankjes en natuurlijk een lekker bakkie. Verkoop van consumptieartikelen of drank op en rondom het Kerkplein is
zonder toestemming van het Feestcomité verboden.

 

11:30 uur Lunchconcert

Het begint nu toch ook een soort traditie te worden, want voor de derde keer staat onze bekendste “Ammerse” zanger-entertainer op ons podium tijdens het lunchconcert.

Zijn repertoire is erg breed dus gezelligheid gegarandeerd en voor ieders wat wils.

Wij zijn blij en trots dat hij er weer is ………….

Peter Dons

De agenda van de volgende act staat vol maar gelukkig houden ze altijd een gaatje vrij om in Ammers op te treden. De tweede act breng ook volop gezelligheid en sfeer op het plein dus zorg dat je erbij bent, bij het optreden van

De Zingende Zalmvissers

13:00 uur Levend tafelvoetbal

Na twee jaar het Kerkplein omgetoverd te hebben in een grote zandbak, gaan we het dit jaar anders doen.

Op het plein zal nu een gigantische tafelvoetbal veld verrijzen met natuurlijk, voor extra spektakel, een extra handicap daarin.

Ga jij met je team de strijd aan?

Stel je team samen met 6 personen in de leeftijd van 16 tot 99 jaar en geef je op bij Ben, Mandenmakerstraat 13 of 06-11659815

                                        16:00 uur Muzikale finale

We sluiten deze feestdag af met een geweldige band die al op diverse grote podia in Nederland heeft gestaan, maar nu te bewonderen is op onze eigen podium-wagen.

Dus genieten, dansen en meezingen met:

One Shot