In 1974 werd de viering van Koninginnedag in Ammerstol na jaren van afwezigheid opnieuw leven ingeblazen. Onder de naam Feestcomité Ammerstol namen een aantal dorpsgenoten de organisatie van de festiviteiten voor hun rekening. En dat is tot op heden nog steeds het geval.

Dus het Feestcomité Ammerstol bestaat in 2024 vijftig jaar!

Natuurlijk gaan we hier aandacht aan besteden en wel op een unieke manier. Het is de bedoeling om een activiteit te organiseren waarbij we het hele dorp gaan mobiliseren met als doel het stimuleren van de leefbaarheid, samenhorigheid, gezelligheid, samenwerking en het bij elkaar brengen van mensen.

Verder hebben we als doel om de kennis van de geschiedenis van Ammers te vergroten.

We gaan dit doen door middel van de:

“Ammerse Dorpskwis”

Dit is een evenement waarin door teams diverse opdrachten gedaan zullen worden met als hoogtepunt “de kwisdag” op 28 september. Op deze dag zal er in een race tegen de klok op de team thuisbasis vragen beantwoord worden over van alles en nog wat. De kwis is opgedeeld in diverse categorieën zoals: ons dorp Ammerstol, algemeen nieuws, denkpuzzels en nog veel meer. Ook is er een speciale categorie voor kinderen. Daarnaast zijn er voorafgaand aan de kwisdag een aantal doe-opdrachten. Lekker actief kwissen, samenwerken en veel lol en gezelligheid dus! Je mag al je hulplijnen inschakelen, maar let op, de klok tikt genadeloos door!

We worden bij de organisatie van de Ammerse Dorpskwis gesteund door de Stichting de May Kwist uit Made. Zij hebben al drie edities georganiseerd en hebben dus veel ervaring. Wij hebben van twee edities van de May kwist een video op onze site gezet. Hoewel deze dorpskwis groter is dan de onze geeft het wel een mooie indruk hoe een en ander in zijn werk gaat. Klik op de knop “de May kwist” om naar de video’s te gaan.

Het online opgeven van een team is niet meer mogelijk. Wil je nog een team aanmelden stuur dan een email aan info@feestcomite.nl