Het comité

Wat doet het Feestcomité Ammerstol

Het Feestcomité is de officiële organisatie van de viering van Koninginnedag en Bevrijdingsdag in Ammerstol. Sinds 2004 is het comité ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Jaarlijkse Kerstmarkt en de plaatsing van de Kerstboom op het Kerkplein in Ammerstol. In 2011 was het comité ook betrokken bij de organisatie van de Burendag.

Het comité is in het bezit van diverse eigen materialen zoals een podiumwagen, partytenten en geluidset die ingezet worden bij diverse evenementen in Ammerstol e.o.

De samenstelling van comité bestaat uit zes vaste leden die bij evenementen nog worden ondersteund door een aantal vaste vrijwilligers en natuurlijk de dames van de comitéleden.

Koninginne/Koningsdag in Ammerstol

De viering van Koninginne/Koningsdag in Ammerstol is een begrip in de regio waar veel mensen uit de gehele Krimpenerwaard op afkomen.

Het programma is gevarieerd en heeft voor ieders wat wils. Hoogtepunten zijn altijd de zeskamp en de Muzikale finale. Vast punten in het programma zijn verder: de optocht, Lunchconcert, kinderkermis en de grote attractie en springkussens.

Bevrijdingsdag in Ammerstol

In Ammerstol wordt Bevrijdingsdag één keer in de vijf jaar grootst gevierd. In dat jaar zorgt het Feestcomité voor een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

De viering wordt meestal gedaan op de ijsbaan die voor deze gelegenheid ook nog wel eens speciaal onder water wordt gezet.

Samenstelling Comité
  • Ben de Lange
  • Bert Timmerman
  • Bob Pruijssers
  • Huub Dekker
  • Nico de Kooker
  • Gitta Timmerman
Ondersteunend Vrijwilligerskorps

Hen Pruijssers, Ron Kooiman, Gery den Hoed, Dave Bovendeert, Jaap Koster, Bart Bardega, Michel Monster en Sander Kooiman Luc Weber.